Mät radon i din nattklubb

Det är inte bara privata bostäder och hyresfastigheter som behöver genomgå en radonmätning med jämna mellanrum. Äger du en restaurang eller nattklubb är det minst lika viktigt att du kontrollerar så att lokalen är fri från den hälsofarliga gasen. En lång exponering för radon kan leda till hälsorelaterade sjukdomar och, om det vill sig illa, även orsaka cancer.

Som nattklubbsägare är det många saker som du måste ha koll på och en av dessa är att lokalen är trygg att vistas i. Dina dansande och festande gäster ska inte behöva oroa sig för varken farliga elledningar eller radon i fastigheten. Genom att kontakta Radea kan du få hjälp med radonmätning och på så sätt säkerställa att halterna ligger på en godkänd nivå. Radea har lång erfarenhet av radonmätning och finns även tillgänglig för dig som privatperson som behöver professionell mätning och vägledning.

Skapa en bättre arbetsplats för anställda

Det är inte bara dina gäster som kommer till nattklubben som ska vara trygga. Din personal som vistas dagligen i lokalen bör naturligtvis inte heller utsättas för radon. Arbetsmiljöverket och Strålsäkerhetsmyndigheten har, tillsammans med arbetsgivaren, det fullständiga ansvaret för att en radonmätning sker och att för höga halter utreds och åtgärder vidtas.

Kan nattklubbsgäster påverkas?

Att utsättas för höga nivåer av radon vid ett enstaka tillfälle är sällan farligt. Det innebär dock inte att du bör ignorera radonmätning eller för höga nivåer. Om du har gäster som besöker klubben ofta eller personal som arbetar återkommande i dina lokaler kan gaserna av radon orsaka hälsoproblem. När vi andas följer radon med ner i lungorna, något som i sin tur kan orsaka lungcancer och andra andningssvårigheter. Det är därför viktigt att du gör återkommande radonmätningar med ett professionellt företag som kan assistera dig hela vägen – från mätning till utvärdering och lösning.

Previous article

Köp hem vin inför förfesten